<

فال حافظ

قالب وبلاگ
کتابداران مهم‌ترین ارکان مدیریت کتابخانه‌های عمومی هستند :: کتابخانه مشارکتی شهید مطهری (ره )

کتابخانه مشارکتی شهید مطهری (ره )

کتابخانه مشارکتی شهید مطهری (ره )

کتابخانه مشارکتی شهید مطهری (ره)
ساعت کار 9صبح تا 14بعدازظهر
2000نسخه عنوان کتاب،50عنوان مجله
آدرس:همدان،شهرستان رزن ،کوچه شهید صباغزاده ،جنب مدرسه امیرکبیر
تلفن تماس36222284-081

آخرین نظرات

نویسندگان

مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی استان اردبیل: هنگامی که نقش کتابداران را در ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه بشناسیم و به مقام آن ها ارج نهیم قطعاً شاهد اتفاق های بزرگی، توسط کتابداران خواهیم بود.

 

به گزارش لیزنا، رباب عزیزخانی مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی استان اردبیل با اشاره به اهمیت نگرش کتابدار محور، در مدیریت نهاد کتابخانه ها اظهار داشت: از روزی که دانشجوی رشته کتابداری بودم، انتظار داشتم شان و مقام کتابدار بالاتر از آن چیزی باشد که شاهد بوده ایم و خوشبختانه امروز شاهد این هستیم که مقام کتابدار به عنوان یکی از مهم ترین ارکان مدیریت کتابخانه های عمومی به مخاطبان کتابخانه ها، یعنی مردم جامعه شناسانده شده است.

 

عزیزخانی همچنین بیان کرد: لازم است کتابدار را در مدیریت و برنامه ریزی دخالت دهیم و از آن ها مشاوره بگیریم. این مهم با ایجاد احترام متقابل بین کتابدار و اداره کل کتابخانه های عمومی ممکن خواهد بود.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی اردبیل افزود:  باید وقتی مخاطبی به کتابخانه مراجعه می کند با کتابداری که مشاور امین است مواجه باشد، زیرا این  کتابدار است که مخاطب را جذب کرده و او را در مسیر پیشرفت علمی و فرهنگی خودش یاری می دهد.

 

وی اضافه کرد: کتابدار محوری یعنی همکاری کتابدار در مدیریت، به این معنا که کتابداران چه در انتخاب و درخواست کتاب برای کتابخانه شان و چه در شیوه اداره کتابخانه ها سهیم بوده و نظرشان موثر است.

 

کتابخانه محوری در راستای اهداف نهضت مطالعه مفید

 

عزیزخانی با اشاره به سیاست های هشت گانه دبیرکل نهاد کتابخانه ها اظهار داشت: در کنار کتابدار محوری باید در زمینه کتابخانه محوری نیز بیاندیشیم و عمل کنیم.

 

وی ادامه داد: کتابخانه محوری در مقابل نهاد محور بودن و اداره محوری به عنوان یک سیاست در مدیریت نهاد در راستای رسیدن به جریان  مطالعه مفید مطرح شده است و بدون شک زمانی که کتابدار را معیار برنامه ریزی و مدیریت قرار دهیم، شاهد کتابخانه های موثری نیز خواهیم بود و در نتیجه گسترش فرهنگ مطالعه مفید به عنوان هدف غایی نهاد کتابخانه ها صورت پذیرد.

 

عزیزخانی همچنین گفت: تمام تلاش نهاد کتابخانه ها به نوعی با هدف افزایش سطح مطالعه در جامعه است. بنابراین توسعه کتابخانه ها باید با نگاه دقیق به وضعیت بومی، نیازسنجی جامعه تبدیل به پایگاه امن خانواده ها و مردم کتاب دوست جامعه باشد.

 

کتابداران؛ رسولان فرهنگی جامعه

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، کتابداران را رسولان فرهنگی جامعه خواند و گفت: اگر کتابداران در سطح مناسبی از رفاه عمومی باشند، خودشان نیز بیشتر از پیش به مطالعه می پردازند و با مراجعه کنندگان برخورد بهتر و موثرتری خواهند داشت و در نتیجه با نشاط بیشتر به فعالیت های فرهنگی خواهند پرداخت.

 

عزیزخانی تصریح کرد: اگر بتوانیم از نظر فرهنگی و معنوی و همچنین از نظر مادی به کتابداران اهمیت بیشتری دهیم، این باور در آن ها ایجاد می شود که رسولان فرهنگی جامعه هستند.

 

تلاش برای رفع مشکلات و شکوفایی استعدادها

 

وی با اشاره به سابقه کتابداری اش گفت: من با 9 سال سابقه کار کتابداری،  خودم را در سمت مدیرکل استان همچنان یک کتابدار می دانم و نه یک مدیر، لذا امیدوارم با شناختی که از توانایی های همکاران کتابدار و همچنین آشنایی با مشکلات قشر کتابدار دارم، بتوانم در مسیر اهداف نهاد کتابخانه ها گام بردارم.

 

عزیزخانی ادامه داد: در حال حاضر در سمت مدیرکل استان به عنوان یک رابط بین نهاد و کتابداران استان خواهم بود و روشم این نیست که بخواهم خود را جدای از کتابداران بدانم. سعی خواهم کرد مشکلات کتابداران و کتابخانه ها را حل کرده و با همکاری یکدیگر استعدادهای نهفته این شغل را شکوفا کنیم.

 

ایجاد اتاق فکر فرهنگی با حضور کتابداران

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل در ادامه افزود: با هدف مدیریت بهتر کتابخانه های اردبیل و به منظور یاری گرفتن از کتابداران و یافتن راهکارهای موثر برای افزایش اهدای کتاب، میزان عضویت و سطح مطالعه در جامعه اتاق فکر فرهنگی با همکاری کتابداران باتجربه استان تشکیل خواهیم داد.

 

عزیزخانی یکی از مهم ترین اهداف نهاد کتابخانه ها بر اساس اسناد بالادستی را ارتقای سطح مطالعه مفید در جامعه دانست و گفت: با عنایت به سند چشم انداز 1404 و نهضت مطالعه مفید، ترویج فرهنگ مطالعه مفید در جامعه و افزایش فضای کتابخانه ای مهم ترین اهداف اداره کل استان اردبیل است، چرا که در حال حاضر حدود 5 درصد از مردم استان اردبیل عضو کتابخانه های عمومی هستند و این رقم نسبت به قابلیت های استان پایین است.

 

طرح «مطالعه با خانواده» برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی

 

وی افزود: به همین منظور برنامه هایی در راستای افزایش سطح مطالعه در جامعه داریم و صرفاً به دنبال افزایش درصد اعضای کتابخانه های عمومی نیستم و اعتقاد دارم باید با ارتباط و تعامل با مدارس، فرهنگ سازی و شناساندن کتابخانه به کودکان و همچنین استفاده از ظرفیت های دستگاه های فرهنگی استان این هدف دور از دسترس نیست.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل تصریح کرد: برای مثال می توانیم با برنامه های موثرتر به فرهنگ سازی در خانواده ها بپردازیم. در این زمینه طرح «مطالعه با خانواده» را مطرح کرده ام که همانند طرح «پیاده روی با خانواده» می توانیم کتاب خوانی را به عنوان یک فرهنگ خانوادگی در درون خانواده ها پیگیری کنیم.

 

تعامل با نمایندگان مجلس و دستگاه های ذیربط

 

وی درباره میزان همکاری و تعامل اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل با دستگاه های مرتبط از جمله استانداری، شهرداری و... گفت: به عنوان مشاور استاندار در زمینه کتاب و کتاب خوانی می توانم نوید دهم که استانداری اردبیل با وجود دکتر مجید خدابخش به عنوان استانداری اهل فرهنگ و اهل مطالعه، حمایت از کتابخانه های عمومی (همانند گذشته) استمرار پیدا کند.

 

عزیزخانی در ادامه با اشاره به لزوم تعامل با نمایندگان مجلس در استان اظهار داشت: خوشبختانه در اداره کل استان اردبیل ارتباط کامل با نمایندگان محترم مجلس وجود دارد و از پشتیبانی آن ها برخورداریم و امیدواریم با تعاملی که با نمایندگان محترم مجلس داریم و حمایتی که استانداری و شهرداری ها و شوراهای محترم شهر و روستا از کتابخانه های عمومی استان دارند، بحث نیم درصد درآمد شهرداری ها نیز با انسجام بیشتر از پیش به نتیجه برسد و عزت کتابخانه های عمومی حفظ شود.

 

وی افزود: لازم است از دکتر منصور حقیقت پور نماینده محترم اردبیل به خاطر حمایت بی دریغ خود در ساخت کتابخانه در استان و همچنین از جناب آقای سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه و امام جمعه محترم شهر اردبیل که فردی اهل فرهنگ و مطالعه هستند، تشکر کنم.

 

اهمیت به اعضای کتابخانه ها

 

عزیزخانی احترام به کتاب خوانان و مراجعه کنندگان به کتابخانه های عمومی را مهم ترین عامل جذب مردم به کتابخانه ها دانست و گفت: سعه صدر و لبخند کتابداران از یک سو و از طرف دیگر آگاهی و اطلاعات کتابداران در جذب مردم به کتابخانه ها بسیار موثر است.

 

وی ادامه داد: از آن جا که ممکن است اعضای کتابخانه ها از نظر علمی گاهی بالاتر از کتابدار باشند، بنابراین برخورد کتابدار بسیار مهم است. ممکن است اعضاء از کتاب ها، نشریات و وضعیت کتابخانه انتقاد داشته باشند، بنابراین کتابداران باید با سعه صدر انتقادات را بشنوند و به مدیران انتقال دهند.

 

اخلاق محوری و قانون گرایی در مدیریت استان

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل با اشاره به قانون گرایی، اخلاق مداری و ضابطه مندی در اداره کتابخانه های عمومی گفت: تمامی فعالیت های ما در اداره کل کتابخانه های عمومی بر اساس قانون و آیین نامه اداره کتابخانه های عمومی خواهد بود. در آیین نامه اداری نهاد تمامی جزئیات مهم مدیریتی با عنایت به اهداف نهاد کتابخانه ها مدنظر قرار گرفته و بنابراین لازم است برای رسیدن به اهداف مطلوب قانون را سرلوحه قرار دهیم. همچنین در زمینه اخلاق گرایی یکی از اهداف من پرهیز از تبعیض است. احترام به تمامی کارکنان و کتابداران بدون هیچ گونه تبعیض شعار اداره کل استان اردبیل است.

 

استفاده از الگوی ارتباط مستقیم کتابداران با دبیرکل

 

عزیزخانی در پایان با اشاره به شیوه ارتباطی دبیرکل محترم نهاد با کارکنان و کتابداران سراسر کشور بیان کرد: الگوی ارتباط مستقیم دبیرکل با کتابداران باعت شده امروز کتابداران بتوانند مستقیماً مشکلات خود را به راحتی بیان کرده و به مدیران منتقل کنند. به همین منظور درب اتاق من به روی کتابداران باز است و من خود را رابط بین کتابداران با نهاد می دانم.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۹/۱۲
مهدیه صادقی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی